2023-08-10
萤火喺位于尖东,除咗提供高品质嘅铁板烧料理,仲有厨师发办菜式。而且餐厅仲提供独立嘅铁板烧房开放预约,俾三五知己近距离睇师傅嘅烹调过程。帆立贝+大虾呢道菜嘅味道十分鲜美,帆立贝同大虾都煮得非常入味,而且质感都好弹牙爽口。帆立贝嘅肉质鲜嫩,大虾嘅弹牙感亦十分出色,两者相辅相成,令人回味无穷。汁煮白鳕鱼呢道菜嘅白鳕鱼非常新鲜,同出面嘅鳕鱼唔同,师傅嘅烹调技巧十分高超,鱼肉松软,入口即化。配埋淡淡嘅洋葱汤,味道清爽,好适合夏天享用。美国牛肉厚烧这道菜嘅牛肉肉质好高质!口感细嫩,肉汁鲜美。而且,厨师将牛肉嘅外皮烧得恰到好处,唔单止令肉嘅口感更丰富,仲带嚟一丝微焦嘅香气。樱花虾炒饭樱花虾嘅香气喺炒饭入面充分咁发挥,每一啖都食到樱花虾嘅香味。而且,炒饭嘅米粒饱满,口感十分出色。 抹茶雪糕最后嘅甜点环节我嗌咗抹茶雪糕。呢款雪糕非常浓郁,散发出浓浓的抹茶香气,入口之后嘅口感极佳,用抹茶雪糕作为结束呢餐嘅甜点最适合不过。
帆立贝+大虾
汁煮白鳕鱼