2019-01-05 1004 浏览
天水围新北江一向都系出名野食选择多,价钱平,系咁多间店之中,发现左间日式寿司店!位置唔多,主要系一张四人吧台同埋另外再开两张台仔,但好多时经过都见到好多人,寿司的卖相又唔错,就决定一试!落单系自己写纸的,寿司系每件咁计价钱,但价钱好亲民,款式又多,结果两个人叫左差唔多二十几件寿司寿司店系由店主同佢女朋友两个人情侣咁一齐经营,店主负责整寿司,而女店主就负责落单同埋收钱,佢地都非常之友善,同好多客人都有倾有讲,见到好多都系熟客!因为寿司只有店主一个人整,所以如果多人等的时间会耐少少,不过我个人唔介意,因为咁证明左系新鲜即整!好野食唔介意等寿司一上台望到已经好吸引,食之前当然要影相留念!火炙酱油三文鱼  -  完全系惊喜,估唔到咁好食,酱油味同三文鱼非常夹火炙左口鱼边  -  左口鱼边新鲜又juicy,入口即溶火炙芝士帝皇蟹肉棒  -  蟹肉棒够大件,而且重有芝士同沙拉酱火炙北海道生带子  -  带子大大件好食蒜香牛油赤海虾  -  蒜香牛油汁完全提升左赤海虾的味道,变左好野味蟹膏  -  蟹膏味好浓郁花之恋  -  蟹籽完全系多都爆!!芝士蟹籽  -  因为即整所以紫菜系脆口的!另外要一提

好野食唔介意等

寿司一上台望到已经好吸引,食之前当然要影相留念!

火炙左口鱼边  -  左口鱼边新鲜又juicy,入口即溶

火炙北海道生带子  -  带子大大件好食
蟹膏  -  蟹膏味好浓郁
花之恋  -  蟹籽完全系多都爆!!
芝士蟹籽  -  因为即整所以紫菜系脆口的!

另外要一提的系个wasabi,我平时系唔会食wasabi的人,但lee到的wasabi 同平时连所店的唔同,佢带出左寿司的味道又唔僧会太攻鼻,价得一试!

而且小店系良心小店,价钱亲民舷黎重要有印仔储,够$100 有一个印仔,储够5个已经可以成张单九折!
食完一定会keep 住再去同埋推荐俾朋友
2019-01-03