2020-03-21 1009 浏览
星期六同老豆细妹去宝福山扫墓。由于坚持去黄店又要兼顾脚痛唔系太行到远既老豆,所以初初系谂住去「荳x」,点知认错地方,行到去沙田新城市广场5/F,揾唔到先知认错商场。唔想老豆再咁行法,即刻search OpenRice,一望MiMila就有印象系黄店,所以就上多两层去揾食🙌🏼🙌🏼🙌🏼7/F电梯对住已经系MiMila,唔洗老豆再辛苦行都托赖🙏🏼坐低做完一轮消毒工作,落柯打。老豆加我两姐妹,食晕并不大,所以叫咗一碗🐓喇沙手撕鸡掺掺,同一碗🦐生虾捞面,一个🥬生菜虾网春卷,各人一杯饮品(槟城特色鸳鸯、马来柠茶、姜汁奶茶)。因为阿妹心事重重,所以我冇hyper地影低食物相。等一次食MiMila,真系想讲黄得黎又有质素,要大力赞!喇沙好正,手撕鸡好似用新鲜鸡,好好味;生虾捞面既生虾系煎炸过,香口弹牙,虾子捞面好爽同入咪;春卷热辣辣脆卜卜,真系冇得顶!饮品散叫无跟餐,但系饮过就知道讲好值得👍🏻我要咗杯冻鸳鸯,佢真系好味到一个点,每个味道都好适中,阿妹杯姜汁奶茶又系水准高到极,姜味出但冇掩过奶茶既浓🤤痴线,就连杯柠檬茶都真系难以形既高质素,呢度茶胆认真一流!最开心系埋单走人既时候,系收银附近有立体连猪折

最开心系埋单走人既时候,系收银附近有立体连猪折纸攞,返屋企可以玩一轮!Like爆👍🏻