2021-07-24 1088 浏览
📍 Posto Pubblico中环苏豪伊利近街28号地下.Set Lunch💰$148.🤤Bread served with Tomato Sauce.🤤RN Chilly Ball.🤓Bronx Bomber Pizza Fritta.🤤Chocolate Chip Cookie.🤓Black Coffee.呢间餐厅 高质!!!样样嘢都做得几好食 同埋性价比算高.餐前包唔知叫咩名 但好好食 !外面脆 中间好多空气 咬落烟烟韧韧面包点茄酱 都真系未试过芝士丝同蕃茄酱加埋落个包到 系好食同夹嘅姐系pizza咁嘅味 只系今次自己落手点茄酱咁解.成餐饭最钟意就系个antipasti🤩其实都唔sure佢系咪叫Chilly Ballwaitress姐姐系咁读 我其实无概念系咩黎 不过另外两款antipasti 都唔食 于是就go for it两粒炸波波 同头先个包一样 都系芝士丝蕃茄酱嘅组合一切开就见到拉丝 入面包住芝士+薯仔碎+磨菇炸到外脆内软 芝士浆住啲馅 等佢唔会散呢个mix & match真系不得了 又实用又好食.其实食完上面嘅嘢 已经饱咗一半明明仲有好期待嘅pizza🥺个pizza底
📍 Posto Pubblico
中环苏豪伊利近街28号地下
Set Lunch
💰$148
🤤RN Chilly Ball
🤓Bronx Bomber Pizza Fritta
🤤Chocolate Chip Cookie
🤓Black Coffee
呢间餐厅 高质!!!
样样嘢都做得几好食 同埋性价比算高
餐前包唔知叫咩名 但好好食 !
外面脆 中间好多空气 咬落烟烟韧韧
个pizza底系好食嘅
厚批 但唔系pizza hut个种死实实用面粉填饱你
批边脆身香口 包中间系有空气
我谂佢同个餐包系一样 都系个类粉团 口感差唔多
tbh上面啲toppings我唔太好 pepperoni略嫌硬
整体系好食 但坚系好饱 我食咗一半就投降
waitress姐姐见我食净一半仲主动问我驶唔驶打包
饱到死 竟然仲有块曲奇 omg又系大胃王比赛
其貌不扬但食落有惊喜!
美式软曲奇 系卖飞佛
虽然饱到痴线但都食咗大半块就知有几好食啦
虽然冻咗 但入面系流心朱古力 系流心 系流心呀!
热嘅话应该好好食🤤
真心推荐呢间餐厅💯
好多餐厅都系主要做main
lunch / dinner就求其搭块包搭碗汤加旧蛋糕仔扮set
呢间餐厅嘅antipasti同dessert系高质 明显无hea你
真系好欣赏 绝对系可以revisit嘅质素!
下次肯定会唔食早餐先黎😂
2021-07-12