2023-01-13
Le Marche Steak & FriesLe Marche, 法文指the market. 系TKO新开一排高级西式扒房, 主打悠闲法式用餐. menu 简而精. Main 就系牛、鸡、鱼同龙虾. 🍴听讲佢哋请左前洲际酒店The Steak House Winebar + Grill同1881公馆The Steak Room嘅厨师做顾问, 好评多, 过黎试试炭烧安格斯黑牛肉眼扒 $298Chargrilled US Angus Ribeye (10oz)美国嘅Black Angus🇺🇸.Request Medium Rare, 牛扒grilled 得刚刚好, 外层带炭烧过微微嘅焦香, 切开系嫩红色, 中间有饱满嘅肉汁, 肉质嫩而带颇浓郁牛肉香😍sauce 可选分gravy, pepper sauce、同homemade hollandaise. 我拣咗Gravy, 另外店员亦会比几款mustard 选择, 分别味道较浓英式、酸度较高美式同比较mild 法式, 亦有原粒芥末籽. 个人觉得就咁加少少盐已经好正. Steak 伴有原只焗蒜, 好香原只招牌铁板烤鸡 $228Roa
炭烧安格斯黑牛肉眼扒 $298
原只招牌铁板烤鸡 $228
Roasted Free-Range Farm Chicken (Half)
Roasted 得外皮金黄, 烤鸡烤得好出色🔥 鸡皮薄而微香脆, 每件鸡肉都滑嫩多汁而入味 👍🏻跟有啲蕃薯、新薯、翠玉瓜等
无限量薯条Unlimited Fries
每个Main 都配搭免费任添薯条. 即炸香脆, 有薯味,食唔停手
奶油菠菜 $68
Creamy Spinach
creamy 而唔会好腻.