2021-11-04 341 浏览
因为疫情关系,已经有好耐冇去过台湾旅行啦,有啲挂住台湾牛肉面同埋珍珠奶茶,所以今次嚟咗铜锣湾嘅台式小食店,佢入边嘅装修好怀旧,有少少似去咗台湾旅行一样😂😂 食台湾嘢梗系一定要食牛肉面啦,如果下次有机会一定会试埋佢啲排骨饭。 我觉得食牛肉面最紧要系佢嘅汤底,呢度嘅牛肉面汤底就整得啱啱好 👍👍 牛肉都大大嚿,好好食😋 另外佢都有好多唔同种类嘅台式小食,我就试咗佢嘅牛肉卷葱饼 - 呢个都系佢哋其中一个signature嚟㗎😍 佢嘅整法都几特别,系一个crepe包住啲牛肉,少少酸酸地,食下食下都几好开胃,可以唔觉意食晒成碟㗎😂😂😂😂 当然饮品就一定要试吓佢哋嘅香芋奶绿啦!

牛肉面
牛肉卷葱饼