2024-01-13 209 浏览
今晚做完野、去左长沙湾一间餐厅到同朋友聚下!朋友介绍呢间餐厅都好有日本和风特色!周围都有好多唔同艺术摆设、感觉好有独特既装修风格!主色仲用左咖啡色做衬托!显得餐厅好有朝气!餐厅位置唔算好大,但系我地都坐得好舒适!重点系呢个D日本料理都几齐!仲要有好多料理未必好多餐厅都有!由于今日有d冻我地就决定左首先整个日本无菌蛋牛肉寿喜烧暖下身子!再加上其他主食:铁板烧牛舌、日本胀卜卜生蚝、高山炸白虾🍤、烧鳕鱼干、清酒煮大砚,最后仲有出面好小有既油甘鱼鱼头!烧牛舌好嫩,又好弹滑!配上特制干葱真系好香!胀卜卜生蚝好新解、当然高山炸白虾呢个除左好好食!出面日本餐厅黎讲就真系好小有得食!清酒煮砚大大只!油甘鱼头真系好鲜美、食落微酸微甜!口感爽滑!味道乐居酒屋长沙湾

再加上其他主食:

味道乐居酒屋