2021-11-24
上次食完念念不忘😋琴日同朋友庆祝生日再嚟过!我哋大约7点半到,已经差唔多满座,好彩book咗位。依家除咗鸡煲外,仲有烤鱼食,下次又嚟试下🥸朋友节第一次嚟,紧系食招牌鸡煲啦!鸡煲可以再加配唔同配料,有鸭舌、花胶、鹌鹑蛋、鲍鱼,我哋就加咗鱼标,见出面好少有🤔鸡煲好快到,店员好好服务帮我哋翻炒,好快就食得👍🏻酱汁好味道,有微微嘅甜味再加埋柠檬叶🌱配上鸡肉真系一流,我同朋友食到停唔到口,唔似得其他鸡煲店得个咸字,食到最后要放弃✋🏻鱼标都唔错,食落口感似花胶,好绵密😋食完开始打边炉,我哋嗌咗一份细嘅牛魔王拼盘、瀑布芝士牛丸半份、脆炸响铃、生根,份量都几多下,食到好饱🤣芝心牛丸劲好食🤩唔系一般𠮶种芝心丸一阵芝士奶粉味,而真系拉丝cheese🧀,加上牛丸又弹牙又有少少油脂香🐮,又系会再encore系列!响铃系即炸嘅,就咁食都已经好好味,脆卜卜又热辣辣,唔会有一阵油溢味👍🏻然后就要讲下牛魔王拼盘,两个人食份量有点多🙊但系超高质&新鲜,而且全部牛部位都系比较少见,每样大约有四块,三个人食都好够呀! 除咗食鸡煲、打边炉外,我觉得呢度嘅小食都好值得推荐,椒盐粟米劲惹味🌽,粟米本身又甜又juicy,面头配上香
鱼标都唔错,食落口感似花胶,好绵密😋
除咗食鸡煲、打边炉外,我觉得呢度嘅小食都好值得推荐,椒盐粟米劲惹味🌽,粟米本身又甜又juicy,面头配上香口嘅炸蒜粒,perfect match! 下次会再试下其他小食,睇下系咪都咁高质😋
Overall非常满足,虽然餐厅位置比较僻,但高质小店真系会再嚟帮衬!行到去呢间街口,转入去巷仔,再行前少少就见到嫁啦!