2019-07-26
本身系食肉兽嘅我,打边炉+韩烧+放题都系日常爱做的事,而锯扒亦都系我既FAVOUR。呢排见到石烧牛好HIT,一直心思思想试试今日朋友特登黎食,唔想排队等所以早D夜晚六点到就黎开餐,但都一样几多人门口眼见主力卖石烧牛扒,要来要系门口点餐比钱,之后店员比左个送餐器我就可以入座自己拣位坐,个餐器一震就出去自己扲餐我地叫咗牛肩肉眼&西冷扒,都系点左要7成熟牛扒肉质唔错,脂肪比例刚好,西冷扒肉质好嫩,肉质较厚 亦都好香, 肉味都够!牛肩则比较有咬口呢款价钱相对前者较便宜,肉味相对前者为淡,但份量唔少同埋肉身都好有牛肉香以此价钱来说,个人认为不错,绝对抵食!!随餐会有一款酱,点牛扒时食,但个人最钟意系张枱上面摆放左既岩盐,无复杂嘅香料味,单单只系咸味就可以将牛扒嘅味道提升一个层次,非常推荐大家一试块扒放上烧到好热嘅铁板上,想再食到几成熟就可以再放耐D,块铁板系食完时都仲热嘅,要小心唔好掂到食扒又点少得点野饮,拣左可乐,夏天真系不可缺少既佳品+$25蚊可以有饭同饮品同汤/沙律食完都食客自行系自助放番餐盘系回收架上,全自坐形式~~一百大元左右就食高质素且有特色的牛排,值得推荐一下
呢排见到石烧牛好HIT,一直心思思想试试
就可以入座自己拣位坐,个餐器一震就出去自己扲餐
我地叫咗牛肩肉眼&西冷扒,都系点左要7成熟
牛扒肉质唔错,脂肪比例刚好,西冷扒肉质好嫩, 肉质较厚 亦都好香, 肉味都够!
牛肩则比较有咬口
以此价钱来说,个人认为不错,绝对抵食!!
食扒又点少得点野饮,拣左可乐,夏天真系不可缺少既佳品
+$25蚊可以有饭同饮品同汤/沙律
食完都食客自行系自助放番餐盘系回收架上,全自坐形式~~
一百大元左右就食高质素且有特色的牛排,值得推荐一下