2021-11-03
早前同朋友食饭,佢介绍话旺角家乐坊8楼果间日式🇯🇵烧肉放题「八歌仙」好正!所以琴日下午同屋企人去左试下😍入到餐厅,有D日本庭园风既装潢,环境的确几舒服而且好有空间感,绝大部分都系卡位,坐得好阔落👍🏻放题有三个价钱可以选择,今次就同屋企人试左最丰富既「A5熊本和王日本和牛🐮」午市放题!呢度好特别,可以同一时间一边烧肉一边食火锅😯 除咗烧肉火锅,仲有刺身拼盘、海鲜、串烧、天妇罗、寿司等等都系任食!真系可以一次过满足晒几个愿望😬 火锅汤底仲可以六选二,我地叫左蕃茄龙虾汤同黑蒜猪骨汤!先黎既系一盘非常新鲜嘅刺身拼盘,三文鱼好肥美,带子又大粒又鲜甜👍🏻 正!之后就送上非常吸晴既A5和牛拼盘😍😍🐮🇯🇵和牛拼盘,包括:A5熊本和王A5熊本和王日本和牛上脾A5仙台牛日本和牛背峰A5仙台牛日本和牛肩胛A5仙台牛日本和牛三角每一份牛既唔同部位都切得好靓,每一件和牛都布满雪花,油脂丰盈,分布均匀👍🏻我最钟意既部位系牛背峰同牛肩胛🥩「牛背峰🥩」油脂比较丰富均匀,入口肉质比较软嫩,好香好juicy! 而「牛肩胛」既油脂就相对少一点,但口感相对结实一点而且肉味比较浓👍🏻 呢两个部位我最爱😗之后仲叫左D澳洲和牛同
放题有三个价钱可以选择,今次就同屋企人试左最丰富既「A5熊本和王日本和牛🐮」午市放题!呢度好特别,可以同一时间一边烧肉一边食火锅😯 除咗烧肉 火锅,仲有刺身拼盘、海鲜、串烧、天妇罗、寿司等等都系任食!真系可以一次过满足晒几个愿望😬 火锅汤底仲可以六选二,我地叫左蕃茄龙虾汤同黑蒜猪骨汤!
之后就送上非常吸晴既A5和牛拼盘😍😍
🐮🇯🇵和牛拼盘,包括:
A5熊本和王
A5熊本和王日本和牛上脾
A5仙台牛日本和牛背峰
A5仙台牛日本和牛肩胛
A5仙台牛日本和牛三角
我最钟意既部位系牛背峰同牛肩胛🥩
之后仲叫左D澳洲和牛同美国SRF极黑和牛试下,两者都相当唔错!牛小排同和牛西冷口感都好正,肉味都算浓😋 用黎烧肉同埋火锅片一样好食!
虽然都系主要食牛,但除左🐮之外,都试左D唔同既小食!我比较推介佢地既天妇罗😍
天妇罗系热辣辣,系即叫即炸!金菇、芦笋同虾天妇罗🍤样样都好味😋 仲有 炸鸡丸骨都好正,有D炸蒜片系入面!
饮品可以加$48 饮任,亦都有好多选择!
有soda , 乳酸饮品,茶等等
因为食烧牛肉🥩真系好需要饮品去解腻
我都叫左几杯冻绿茶同黑乌龙😛
感觉舒服D 又可以去油腻!