2019-07-06 96 浏览
经过星期四嘅pizza + burger 嘅至上邪恶组合后,星期五想食返清淡啲😊IFC嘅日本餐厅太多人等,但我嘅肚等唔倒,于是我哋就去左隔几条街万宜大厦嘅飨.和民。我哋冇order set meal, a la carte order 咗一个寿司拼盘、一个鳗鱼加州卷、一个海鲜沙律及两个Highball(whisky soda)。沙律菜非常新鲜干爽,不过啲鱼生少得可怜。鳗鱼加州卷几好:饭软绵绵,鳗鱼大大块on top, 里面嘅蔬菜爽口,亦且份量十足。寿司拼盘亦非常大盘,推介白身鱼及带子。而长身寿司三款非常抢眼及饱肚。Highball whisky分量都好够,如果用啤酒杯上仲有日本风味。Overall 呢度都系中环居酒屋几好嘅选择👍🏻

沙律菜非常新鲜干爽,不过啲鱼生少得可怜。

Overall 呢度都系中环居酒屋几好嘅选择👍🏻

2019-07-05