2023-12-29
呢间位于铜锣湾嘅cafe 想试好耐啦,主要俾佢嘅海景同食物吸引。今次终于有机会帮衬。不过坐唔到窗边位,有啲可惜。餐厅座位唔多,布置简约舒适,如果有个杂物篮俾人放袋就更好。🦀甲罗烧配龙虾汁海鲜意粉$158 (+$48 自选饮品+精选甜品) 🈵望落唔系好大份,不过其实份量都OK。甲罗烧有好多蟹膏仲有蟹肉。配埋龙虾汁,鲜味十足。🐓慢煮鸡肉芝麻酱沙律 $88 (+$48 自选饮品+精选甜品)份量好大碟,仲有好多紫菜,啱晒我😛🐔大阪烧脆炸鸡翼 $68 🈵呢碟鸡翼都系好好食,因为自己好钟意食大阪烧,鸡翼炸得好脆。木鱼碎同紫菜都铺满晒鸡翼面。🦋蝶豆花香梨梳打比较少见嘅香梨梳打,几特别。🍫缤纷乐榛子朱古力饮品比较细杯,佢缤纷乐樽至朱古力朱古力份量唔系太够,唔及得出边Cafe嘅好饮。🍴Tiramisu份量几大,不过唔太够酒味。比较干身。总括嚟讲食物质素都唔错,饮品就比较失色。不过价钱都几合理。可以encore。
份量好大碟,仲有好多紫菜,啱晒我😛
🐔大阪烧脆炸鸡翼 $68 🈵
🦋蝶豆花香梨梳打
比较少见嘅香梨梳打,几特别。
🍫缤纷乐榛子朱古力
🍴Tiramisu
份量几大,不过唔太够酒味。比较干身。