2023-02-14
今日想同大家介绍一间走复古格调嘅高质汉堡包店「Exotica Gelatea 」🎭 店舖位于铜锣湾时代广场对面,室内挂有经典油画同歌剧院装饰,加上Opera Music衬托下,气氛别树一格!食物方面,店铺采用新鲜优质食材,细腻嘅酱汁调味配搭,大大个美式汉堡,同大大块和牛扒,绝对系只可以用「好好食!」呢三个字嚟形容😋🍔Cauldron Burger 古代汉堡 纯牛肉手工汉堡配上独家秘制酱汁,微酸微辣,替味觉带嚟新冲击,新感受!🍔Wagyu Burger 和牛汉堡和牛煎得焦香嘅同时依然保留住肉汁,加上厚厚嘅蕃茄、生菜同松软嘅面包,美食大合奏喺口中奏出动人嘅旋律🎶🥩Grilled Wagyu Steak 和牛肉眼扒和牛扒一放上枱已经闻到阵阵Rosemary 同蒜香味。和牛烧得啱啱好,大厨控制火候拿捏得准,切开入面仲系非常粉嫩。香浓肉汁加上精心调味,完全可以满足挑剔嘅味蕾。饮品方面亦绝不马虎,Iced Matcha Latte 用真正抹茶粉冲调,浓郁又回甘;Iced Coconut White 系咖啡、椰子水及椰奶以黄金比例调制,坊间少有!餐厅叫「Exotica Gelatea 」当然Gela
🍔Cauldron Burger 古代汉堡
🍔Wagyu Burger 和牛汉堡
🥩Grilled Wagyu Steak 和牛肉眼扒
餐厅叫「Exotica Gelatea 」当然Gelato 系佢哋嘅卖点啦!虽然我已经谂定要食边款雪糕,但系今餐我已经完全地陶醉喺汉堡同和牛嘅怀抱,下一次,我一定会专程再去品尝店舖特别嘅Gelatos! 🍨
Cauldron Burger 古代汉堡
Wagyu Burger 和牛汉堡