2022-06-20
一直bookmark 咗好想去啲一间cafe!! 俾佢个雪糕造型嘅嘢食烧到😛 最近终于同朋友一访~ 佢地有榻榻米嘅座位~ 我地就坐咗有梳化嘅位,都几舒适!🍭粉红鸟语雪糕忌廉海鲜意粉($138)佢有4款雪糕意粉选择~ 款款都好有特色!! 我就拣咗呢款pink pink 雪糕🙆♀️ 而原来佢地嘅雪糕系cream 嚟!店员建议我地可以捞埋意粉一齐食,会令成碟creamy d! 海鲜有大虾,蚬肉同鱿鱼~ 大虾煮得唔错几弹牙!!🍭月见大啡菇白松露野菌意大利饭($108)呢个系素食, risotto 最重要个饭同汁~ 2者都整得唔错!而且摆盘靓,大大件大啡菇喺面,上面再有月见蛋黄,几吸晴!🍭无糖维也纳蓝莓水果茶($48)🍭芝士奶盖脆焦糖拿铁+悬浮绵花糖($58+10)叫左杯水果茶,呢个因为无糖所以蓝莓咪好出,酸酸地~ 另一款latte又系打卡之选!加$10有可爱嘅悬浮熊熊🐻!
🍭粉红鸟语雪糕忌廉海鲜意粉($138)
🍭月见大啡菇白松露野菌意大利饭($108)
🍭无糖维也纳蓝莓水果茶($48)
🍭芝士奶盖脆焦糖拿铁+悬浮绵花糖($58+10)