2018-09-04 193 浏览
最近,铜锣湾变成左台式饮品舖嘅战埸,就喺一条短短嘅渣甸街,短时间内已经开左3间台式饮品舖,而呢3间铺都系以珍珠奶茶或者珍珠奶做主打,真系有少少闷。就喺今日食完Lunch经过渣甸街时,发现一间用红纸封住店名,以醋为主打嘅饮品舖,出于好奇 ,就喺店前研究一下Menu,店员就好热情咁为我哋递上一小杯青梅醋茶比我地试饮,饮落好又几好味,望望Menu,竟然有我最爱嘅蜜桃,于是即刻科金买左杯蜜桃酵醋鲜茶,原来茶底都有好多种拣,喺我一片迷惘之际,多得店员指点蜜桃同乌龙茶最夹,于是我就拣左乌龙茶底。好快就已经有得拎,影左1张相,摇几摇,就急不及待试味,醋味超出超浓,以蜜桃配醋,酸中带微甜,完全唔呛喉,恰到好处。而乌龙茶底,真心超惊喜,茶味浓郁,回甘超重。成杯野饮醋、茶同蜜桃比例刚刚好,真系估唔到醋同茶系咁夹,超正,超好味! 一定会再帮衬!

蜜桃酵醋鲜茶(乌龙茶)
2018-08-30
外卖自取
蜜桃酵醋鲜茶(乌龙茶)