2017-10-16
香港人多地少地价贵就紧架啦,尖沙咀呢D游客区更加不在话吓,大财团大企业更加雄霸咗啲地段既地铺,想喺呢一区小本经营实属不易,能够生存既当然系有它的个人之处!点解咁讲呢……就系今日我们三两知己路过呢间小炒店入去食咗一餐晚饭后得出的结论。舖租贵地方自己唔会太大,但装修设计以大众化为主,坐落份外觉得亲切自然虽然唔系大餐厅大饭店,但餐牌上可以选择既款式都唔少㖞,一个人黎食碟头饭又得,一家大细黎炒几味小菜又得风俭由人先黎呢个聚香鸡……食落鸡肉好嫩但唔会太淋好入味又冇番生(好多地方D鸡入面都血淋淋)食呢个聚香鸡会配上三个酱料, 其中一款系 呢间餐厅秘制嘅口水酱,食落辣辣地仲有一股好独特既香味非常野味呢条豉汁蒸黄立仓, 几十蚊非常抵食而且好新鲜呢个牛仔骨 整得有镬气,牛仔骨好淋但仍保留咬口而且亦都好入味好好食呢个蒜蓉炒芥兰嘅又系值得一赞, 原先送嚟嘅时候我心谂 咁大条嘅肯定好老, 点知食落完全唔系呢个感觉㖞, 好脆好嫩完全唔会苦非常好食最后系呢个小炒王, 睇吓材料几咁丰富, 又系炒得好有镬气,调味亦都适中, 呢间餐厅啲小菜真系做得唔错, 怪唔得喺租金咁贵嘅地段都可以做得住, 价钱唔太贵味道又好 系一间
呢条豉汁蒸黄立仓, 几十蚊非常抵食而且好新鲜
最后系呢个小炒王, 睇吓材料几咁丰富, 又系炒得好有镬气,调味亦都适中, 呢间餐厅啲小菜真系做得唔错, 怪唔得喺租金咁贵嘅地段都可以做得住, 价钱唔太贵味道又好 系一间可以回头嘅餐厅