2018-11-06
同朋友谂住揾一个可以静静地倾计既Cafe,系Opernrice见到呢间好似唔错,于是今晚就去试下!餐厅真真正正位于闹市中,系繁忙既弥敦道转入去一个比较静既大厦,就系大厦其中一个舖头隔离就见到餐厅既招牌啦!上一层后餐厅跟出面环境完全两回事,灯光柔和,环境舒适。我们7点左右去到餐厅都不太多人,非常适合同朋友谈天说地。我们两个人点了一个二人餐及加了一个小食!两款餐汤我们都+$15升级了!龙虾浓汤,龙虾味都几浓,汤亦不会太稀!黑松露野菌汤,个汤都几creamy,黑松露味都好浓,汤亦有磨碎的蘑菇,口感丰富!头盘- 炸薯条(黑松露蛋黄酱),薯条炸得外脆内软,不会炸得很干,盐份适中。黑松露蛋黄酱估唔到很重黑松露味,味道不错!香辣蒜片鲜虾扁意粉,意粉爽口干身,有淡淡的香辣味!鲜虾食得出很新鲜,爽口!烟三文鱼刀草水瓜柳忌廉芝士荷兰薄饼,跟平时出面食既薄饼唔同,呢度既饼底好似pancake个皮咁,起初热辣辣食果阵会feel到佢好软身,及后再食就会食到佢个皮边脆卜卜!薄饼上有火箭菜、烟三文鱼、少许酸豆、红椒及忌廉芝士,由于佢个薄饼皮系软身,我次次食都会将佢成块夹埋一齐食,所以口感非常丰富,有火箭菜既甘味、烟
我们7点左右去到餐厅都不太多人,非常适合同朋友谈天说地。
我们两个人点了一个二人餐及加了一个小食!
两款餐汤我们都+$15升级了!
餐饮我们都+$15升级做特饮,一杯系Candies,一杯系阳光,Candies桃味较重,比较甜。而阳光好重热情果味,酸酸甜甜几开胃!
总括黎讲餐厅位于尖沙咀闹市,但环境很舒适,非常适合跟朋友聊天,上菜速度亦很快,值得再次光顾!