2020-01-18 980 浏览
同朋友行过旺角东火车站附近,发现一个居民楼下一个咖啡店,店面因为一个大厦出口而分开两边。右边嘅铺位有一个sitting our area, 唔少人有埋狗仔去chill下。狗仔又可以识下朋友,主人又可以放完狗饮杯靓咖啡☕️以闹市地段嘅咖啡店黎讲,佢个价位都还可以,但日日食就真系未必可以负担到啦。由于铺头系自肋式及店面分两边,所以自己拎餐、出入嘅时侯都要小心d,唔到撞到人或者整到门口嘅狗仔同小朋友。朋友叫左一个牛油果多士,我就试左佢地嘅carbonara同cold brew coffee。个人食后感系个意粉好似放耐左,好干身。咖啡豆系比较酸嘅口味,朋友饮唔惯酸味重嘅豆,所以放弃左半杯。下次去买嘅时候,可以睇下佢嘅豆系咪你想环嘅口味。我去嘅时候,问过佢系无wifi嘅。如果系要chur project或赶交功课嘅你,可能要自备,network啦~值得提嘅系,虽然佢店面细,客人又多,但坐系入面觉得好舒服,人同人之间唔算好无空间。想同朋友倾下偈、饮下咖啡、睇下书嘅,呢间系唔错嘅选择!