2024-09-02
为咗揾拉面,我同老细真系会捐窿捐罅周围贡~~好耐冇行过女人街,其实响啲档口背后,都有啲深藏不露嘅正舖头,今日就畀我揾到间专食拉面嘅!因为大厦楼上装修紧,门面有啲隐秘,但系内里寄宽敞~餐单好简单,有汤面有沾面。今日叫咗两款汤面,主打煮干背脂汤底叉烧拉面,个汤底好清甜,背脂仲可以拣唔同嘅浓度,面又可以拣硬度。我呢碗系极粗面,啱晒我钟意弹牙嘅口感!!🥰👍🏻老细要咗豚骨酱油拉面,用嘅系幼面,但系个汤估唔到好浓郁,啱晒佢!块叉烧做到有少少炭烧嘅香味,煮得好好味好淋,要赞一赞只溏心蛋!!果然有水准!!晶莹剔透…仲要好入味!仲有好多唔同嘅配菜可以加:紫菜、木耳丝、笋、溏心蛋、连叉烧都可以~饮品有啲日本直送嘅果汁梳打,价钱仲要非常合理~对呢间拉面店十分有好感!!🥰❤️佢原来仲有lunch同下午茶,价格经济实惠~下次离开旺角就唔好错过啦!!