2018-05-02 102 浏览
系尖沙咀新开左间魔法主题既餐厅 完全系小编杯茶! 高高既楼底 悬挂住几 盏水晶灯 满墙既壁画 装修得充满古典同既魔幻感觉 仲有个好大既书架 完全系魔幻迷打卡既最佳地方! 佢晚市有3course或者5course既set dinner 价钱要大概每人三百几~ 同小编一样budget冇咁高既话就可以拣食午餐 只系$58起 而且人唔多 又可以有阳光咁影相煎黑毛猪肋条伴杂啤梨砵酒汁 ($88)煎奶饲BB羊腩伴孜然汁 ($88)两个饭除左宫廷碟同餐具之外 卖相坦白讲都不太讨好 但味道其实不错啦! 最欣赏系个汁 好夹个两款肉 另外 肉煎得外脆内有爆汁既效果 而且肉味香浓 不过肉质有少少韧Lavender latte (Lunch set加配 +$17)通常都系见到rose latte 但呢到有比较少见既lavender latte! 咖啡系用自家既干花冲泡 所以饮落去充满花香 而且唔系好假好浓烈个只味 热咖啡都竟然可以有咁清新既感觉 女生们一定会爱!
煎黑毛猪肋条伴杂啤梨砵酒汁 ($88)
煎奶饲BB羊腩伴孜然汁 ($88)

Lavender latte
  • Lavender latte