2019-02-25
荃湾区美食选择太多,同埋星期五大部分嘅餐厅都要排好长时间先可以食到饭返通宵更嘅小妹今次约咗同事嚟呢间豚道乐食个拉面,食完充满动力去返工!呢到地点都算方便,可能我地7点几左右就到,唔算多人等,等咗十五分钟左右就已经有位入去食拉面入到去坐得都几舒服唔会好迫~而因为星期五嘅关系,我同同事分别叫咗平日限定嘅【鱼介豚骨拉面】同埋五﹑六日限定嘅【海老汤拉面】,加$13转特上拉面,会多咗半只溏心蛋同埋紫菜 溏心蛋对于食拉面嚟讲相当重要,所以我地两个人都转做特上拉面啦!同同事倾倾下,热腾腾嘅拉面终于都到啦!1. 特上鱼介豚骨拉面 $98小妹叫咗呢款拉面,紫菜非常大块!鱼介汤底味道好浓郁,又唔会好油,汤都可以饮多几啖!中意食辣嘅我加咗辣,都唔会减低同改变鱼介嘅味道!配合软硬适中嘅面底就最好不过 特上海老汤拉面 $98 而同事就选择咗呢款拉面,海老汤虾干数目都好多,所以虾味好重好好食,汤底亦都唔油,成碗汤佢饮晒! 果然两款限定嘅拉面都相当吸引!而且份量都好大对于我地两个女仔嚟讲!食到饱饱有力气返工系一件小幸福嘅事黎!下次再黎试下其他口味嘅拉面先
入到去坐得都几舒服唔会好迫~
同同事倾倾下,热腾腾嘅拉面终于都到啦!
1. 特上鱼介豚骨拉面 $98
特上海老汤拉面 $98