2018-12-18
一人午餐又唔系太肚饿最好既选择就系食寿司,可以拣自闭位睇落又无咁孤独,本身谂住拣连锁餐厅但咁岩lunch time时间又好多人就去附近再行下突然记起有间单人位既寿司店就去试试。点左几款寿司同刺身奖励下最近返工咁忙碌既自己。刺身点左份中拖罗$90/2片虽然价位比较高但食左一啖之后就无后悔到点左呢份中拖罗因该上枱第一眼见到已经充满住拖罗鱼油既纹路好靓满布成块刺身而且色泽光鲜,解冻得岩岩好咬落口唔会食到冰粒入口既溶充满油香食完都不停回味果种油香味。帆立贝刺身虽然唔算太厚切但一样新鲜质感爽脆外面富有光泽鲜甜。点了3款寿司分别有海虾,鳗鱼同炙烧左口鱼再另加一份玉子烧。海虾大只而且丰满虾肉质感脆外脆内软鲜味十足食完后虾既鲜味仍然停留系口腔入面。鳗鱼大大条上烧得香口上层有少少微焦但唔会苦涩反而更香。祭烧左口鱼入口即溶一咬左口鱼特有既鱼香味即刻渗出好满足。玉子相对普通不过不失,虽然餐厅系平民价钱但感觉十足街外高级日式餐厅十分推荐。