2018-10-03
同朋友行完尖咀,想揾间坐得耐慢慢食倾计既餐厅,朋友话紧系食烧海鲜啦,一定有排食,于是就揾左呢间一入到去已经有好大阵爆海鲜既味啦,即刻睇下餐牌先!我都拣左呢个京都二人餐首先就黎左个河豚鱼干,干身咬落去甜甜地咁,好似食紧零食咁,劲快就食哂!之后佢地拎左一盘虾过黎,原来有GAME玩,一手渣到几多只就归你,我当然唔执输大大手渣埋去,都拎到七只,送既算系咁,可以拣拎去烧或者当剌身食都得。剌身盘有三文鱼,甜虾,带子,样样都好新鲜鲜甜之后个烧炉就黎啦,有人帮我地烧唔洗自己落手(虽然有啲想自己烧下),有两只鲍鱼,会用牛油去烧,烧出黎极香,北寄具都一样,仲有好多水,极鲜味,仲有当然唔少得既甲罗烧啦,啲膏多到呢,佢会比个米通点黎食,好食!就咁食呢啲未够鲍,仲会有个烧牛肋骨肉,舍面烧得好香,咬落都好软腍,牛味好重。仲有个海鲜粥,碗粥吸哂啲鲜味,用黎最后回味一流最后食埋个甜品雪榚,个肚胀哂!正!
首先就黎左个河豚鱼干,干身咬落去甜甜地咁,好似食紧零食咁,劲快就食哂! 之后佢地拎左一盘虾过黎,原来有GAME玩,一手渣到几多只就归你,我当然唔执输大大手渣埋去,都拎到七只,送既算系咁,可以拣拎去烧或者当剌身食都得。 剌身盘有三文鱼,甜虾,带子,样样都好新鲜鲜甜
之后个烧炉就黎啦,有人帮我地烧唔洗自己落手(虽然有啲想自己烧下),有两只鲍鱼,会用牛油去烧,烧出黎极香,北寄具都一样,仲有好多水,极鲜味,仲有当然唔少得既甲罗烧啦,啲膏多到呢,佢会比个米通点黎食,好食! 就咁食呢啲未够鲍,仲会有个烧牛肋骨肉,舍面烧得好香,咬落都好软腍,牛味好重。
仲有个海鲜粥,碗粥吸哂啲鲜味,用黎最后回味一流
最后食埋个甜品雪榚,个肚胀哂!正!