2023-12-06
又有幸发现一间新鲜到冇得顶嘅火锅店,真系系收工后嘅救赎啊!同班朋友经过,一眼睇到啲菜式就唔忍心再行唞唞,当然系直接入嚟啦!首先我要讲嘅系佢嘅招牌菜,就系「龙趸鱼煲」。初初以为呢度只系搞得火锅,佢嘅龙趸鱼煲绝对系令人惊艳嘅一绝!啲鱼肉新鲜,啲汤底就更系浓郁到爆炸,令人食到就想即刻喊「再黎一碗」。跟住嚟紧就系大闸蟹!经典嘅「大闸蟹」佢地嘅烹调手法简直系系将蟹嘅鲜味发挥到极致。揭开蟹壳,啲肉丰厚而弹牙,真系令人回味无穷。啲蟹膏更系扑鼻而来,个下我同班朋友都好似变咗食家咁评审。最后,话返安格斯牛肉,曾经以为佢只系火锅食材嘅配角,佢系绝对其中嘅主角!安格斯牛肉质嫩滑,搭配火锅汤底更系美味无穷。食完都仲keep住再叫多啲!呢间餐厅系比我地既感觉真系个惊喜,火锅新鲜食材、龙趸鱼煲、大闸蟹同安格斯牛肉三位一体,绝对系收工后最好嘅解放之选!无论系食物质素、服务态度,都系值得一试再试嘅好地方。