2024-03-10
其实我响附近楼上番工,一食就食左几年其实佢吾系正宗既越南河既汤底我系越南食过既同佢系带好大幅度既修改但正咩宗阿,好食未正宗喽例如正宗既有大大块香草连茎,大兜牙菜,正宗既汤底依便都系无的🤣🤣🤣,反而佢既特色汤底系好有诚意,识货既就会好似我甘饮到上瘾,佢个汤底系我系香港食过既越南粉入面系最高分。佢每日用几个钟煲既牛骨汤,依碗汤底比坊间鲜甜,绝无味精,饮几多都吾口渴,一眼见底,我一饮就饮左几年,番工放工365日有300日都系饮佢,依碗汤系你番工番到半死灌一碗回魂汤简直系心旷神怡。已经成为我既习惯。我系依间小店几年内净系食最大碗既越南粉/生牛肉粉,有时带朋友仔嚟就会食佢牛油蒜容鸡翼,鸡翼都系诚意之作,惟一就系鸡翼里面腌得吾够味,其实都好好。总之,如果你对汤面既汤好_有要求,你嚟试下,吾会欺场,最好吾好太夜嚟,因为汤头煲到夜晚会太浓,最理想既时间系2-3,5-6依段时间,佢3点会落场🤣如果你系新客又睇到openrice 我条食评,你去同落单戈个老板讲,话openrice 条友话可以送多两旧萝卜🤣💦💦💦
其实佢吾系正宗既越南河既汤底
我系越南食过既同佢系带好大幅度既修改
但正咩宗阿,好食未正宗喽
孖宝越南河