2020-08-03
哩间泰国芒果甜品店🥭黎咗香港都有一段时间。我地去到果阵已经十点几差唔多last order,但都仲系爆场,有一两pair客人系外面等紧,好夸张。芒果椰子西米露慕斯冰沙 $42 饮落texture好饮普通沙冰咁,芒果味好清甜🤓,饮完唔觉口渴,应该系纯芒果blend出黎冇额外添加糖浆😛。椰子味唔太浓,比芒果味盖过左🤭,隐约食到一粒粒嘅西米💭。建议饮返平啲$33嘅芒果冰沙。⠀芒果冰砖 $70 每一旧芒果都同样清甜🧡。佢嘅冰系一丝一丝嘅,淡奶味比较多☁️,唔算好浓芒果味,但冇上一杯嘅咁甜😗。旁边附有淡奶同芒果汁,觉得个冰唔够味可以根据自己喜好加落去✨✨。另外仲有一勺糯米饭🥥🍚,饭都算粒粒分明,临关门「尾水」算系咁啦🤪,仲有杰杰地嘅椰汁酱挂系面,好正宗。入口软糯,椰香味够👄。⠀⠀总结:真材实料嘅芒果味,好fresh好自然🥭。甜品甜度都适中,食完都冇话好想饮水👅👅。⠀⠀
椰子西米露慕斯冰沙
芒果椰子西米露慕斯冰沙 $42