2023-04-13 89 浏览
复活节假期间冇得去旅行,留港都想细味一下日式鲜味😊这日嚟到尖沙咀黑门水产食野。幸好我哋近六点到,过左七点就开始好多人见到好多人推介甲罗烧及鱼生,我哋今日都主力食日式海鲜盛宴😊海胆蟹味噌甲罗烧满满蟹膏、蟹肉、葱花等嘅的蟹盖,加入埋鹌鹑蛋,烧得好好味!味道咸香,甘香,质地绵密,值得慢慢小口小口细味😊 剩下的又可放在梳打饼上拌住食,中和浓味。黑门令帆立贝伴鱼子酱帆立贝好鲜甜,配埋海胆和鱼子酱十分好食食。鱼籽酱浓郁,入口甘香。黑门令极黑鲍海鲜太卷好丰富嘅太卷!极黑鲍味道浓厚,鲜甜,肉质爽身。岩手县赤崎生蚝生蚝肥美多汁,加上香草嘅搭配,味道更佳。生蚝厚身滑润,简直是来自大海的牛奶😊极上大渔贝烧贝上载着丰富嘅海鲜,有贝肉、虾、蚝、鱼子等,好鲜味😊黑门令鳗鱼汉堡上下层厚厚嘅鳗鱼非常滋味,酱汁香浓,包住中间的甜蛋及寿司醋饭,十分满足!奇异果梳打 及 赤子草莓梳打好清甜清新嘅梳打😊食到咁多嘅日式海鲜,呢日非常之满足。
见到好多人推介甲罗烧及鱼生,我哋今日都主力食日式海鲜盛宴😊

黑门令帆立贝伴鱼子酱

黑门令极黑鲍海鲜太卷
好丰富嘅太卷!极黑鲍味道浓厚,鲜甜,肉质爽身。

梳打

黑门令极黑鲍海鲜太卷
贝上载着丰富嘅海鲜,有贝肉、虾、蚝、鱼子等,好鲜味😊

黑门帆立贝伴鱼子酱

奇异果梳打 及 赤子草莓梳打
好清甜清新嘅梳打😊

食到咁多嘅日式海鲜,呢日非常之满足。
梳打
黑门帆立贝伴鱼子酱