2020-11-21
<< 醉辣鲜海鲜套餐 >> $198 @ 1人 套餐包括咗多款海鲜: 元贝、鲍鱼、本地生蚝、蛏子、海中虾、沙白、花甲、蚬~ 除左海鲜 仲包埋老火汤、温泉蛋、红枣杞子虫草花蒸鸡、海皇粥底同甜品🤤▪️7.5/10▫️<< 红枣杞子虫草花蒸鸡 >> 鸡件嫩滑 鸡腌得好入味 加埋红枣碎好香甜 原来个味咁夹🧐 仲有少少酒香😋▪️8.5/10▫️<< 贝类 >> 本身期望唔系太高 点知有惊喜😱 混合左沙白、蚬、花甲 沙白入口鲜甜到不得了! 蚬肉同个壳一样大❗️偏咸海水味 花甲size细粒啲 冇咁甜 但全部都食得出劲新鲜👍🏻☺️▪️7.5/10▫️<< 鲍鱼 x2 >> 六头鲍质地厚实 食落几弹牙 虽然冇贝类咁鲜甜 但系胜在够大只而且都系好鲜😂▪️8/10▫️<< 本地生蚝 x2 >> 蚝身好肥美 上枱个阵仲郁紧😱 肉质蒸完仍然好嫩滑 入口好饱满 超劲海水味 而且只只都成只手掌咁大!▪️7/10▫️<< 海皇粥底 >> 店员预先已将粥
▪️7/10▫️<< 海皇粥底 >> 店员预先已将粥底倒入底层 一路蒸海鲜 啲肉汁一路流哂落去 比个粥吸收晒🤤 而且本身粥底有南瓜、咸猪骨、芋头等配料 所以食落好鲜甜 好重海鲜味!粥煲得够糯 唔会太稀 正过系街食既一品海皇粥🤪
🌿依度有个舞台for星期六嘅live Band 几chill~ 中间有个大水池 据说会有唔同嘅海鲜喺水池入边即捉即食 但我𠮶日就见唔到😶
🐽总括来讲 餐厅嘅位置有少少远 揸车去嘅话会方便啲 但一食完佢哋嘅海鲜蒸气锅之后 就算几远都觉得绝对值返晒☺️🥰 唔洗落调味料 原汁原味 蒸完超 级 鲜甜❗️短时间内会回头✌🏻
🌟Remark: 记得要按住餐厅提供嘅”蒸熟最佳时间”指引 蒸唔同种类嘅海鲜❗️仲有3小时免费泊车~