2020-05-17 2003 浏览
鲗鱼涌揾好西食一D都唔容易, 要平靓正+黄就更加系难上加难😣😌但身为吃货, 当然要四围发掘下, 比我地发现左间满足晒呢4个愿望嘅 #良心小店 "慕名",佢连openrice/ 社交平台的食评都不多, 冇咩人讲🥺, 位置都比较角落难揾, 就等我地帮佢推介下啦👌🏻! 😷疫情开始缓和, 相信唔少人都开始冇得再"work from hill"啦, 但都唔可以松懈, 出街食饭都要小心为上, 呢间店唔大, 午餐繁忙时间都系做外卖为主, 而家非常时期更加岩大家去帮衬~💛呢间小店唯一缺点就系太抵食啦XD系太古坊竟然仲有 $40个餐, 仲有特饮😳(唔系单止系奶茶咖啡wo, 仲可以拣是日特饮, 当日就系罗汉果茶, 有时仲有桂圆杞子/ 山楂苹果/ 冬瓜茶, 够晒健康呀!)👧🏻👦🏻学生仲有 $32优惠价, 如果迟食晏既, 可以等到2:30pm, 最平$17个下午茶, 你冇睇错, 真系$17, 平到笑!😱😱😱🔸金菇肥牛滑蛋饭 ($40连特饮)份量一D都唔少, 肥牛好入味, 仲有牛汁又唔油腻, 金菇索晒d牛汁好香😋, 个蛋仲要劲滑😍, 有埋粟米配菜, 成个口感好夹, 感觉冇咩味精, 食完都唔会口渴👍🏻希望佢做得住

💛呢间小店唯一缺点就系太抵食啦XD

金菇肥牛滑蛋饭

🔸金菇肥牛滑蛋饭 ($40连特饮)
希望佢做得住啦, 鲗鱼涌平靓正嘅 #良心小店 真系冇乜><😫 附近返工既朋友记得支持下!!!💪🏻💪🏻💪🏻

❗️P.S: 佢每日的餐牌都可能唔同, 真系日日食都唔会厌呀🤣
可以上佢社交平台page "慕名小店"睇每日餐牌 (🕘9点前就会上传),
☎️11点前打电话/ Whatsapp落单, 可以就返自己时间, 一去到就拎得! (如果唔订定, 去到有机会售罄嫁XD)
2020-05-07
金菇肥牛滑蛋饭