2022-11-01
今日食Lunch冇谂食咩好 系街到行 打算见到有咩岩食就食咩系呢间餐厅楼下见到有个巨型面包酿咖喱牛腩好吸引又唔驶食日食饭咁闷 所以就入左去 入到去俾个环境震惊到因为估唔到佢个环境系咁打卡able 见到楼下Lunch set menu先系58蚊谂住都系快餐店咁既设计 但原来餐厅落足心机设计巨型面包酿咖喱牛腩$58 8.5/10个包同佢餐牌张图比冇照骗 的确系大大份因为D咖喱牛腩系装系个面包入面 所以成个面包都索满哂汁我平时都唔系话好热爱食面包 因为太干既面包我觉得好难入口但呢个包浸满咖喱之后 真系好好食 每啖包都可以好轻易就吞到而且个咖喱系香而不辣 岩哂钟意咖喱香味但又唔食得辣既朋友个牛腩亦都好淋 唔会话食落好多渣 而且都几入味入面仲有薯仔同洋葱做配料 唔会食落有种单调既感觉泰式鸡肉炒金边粉 $58 6.5/10调味正常都系酸酸甜甜几开胃咁 但黎到食物既温度就唔系好够热配料都算多既 可能食果日厨师心情好 佢俾多左几只虾我同巨型面包酿咖喱牛腩相比就差左少少意思 但都系好食既黎到个咁chill既环境 我同朋友都决定要加钱叫特饮chill下椰汁冰 $16(跟餐价)个沙冰打得好绵密 唔会饮到有一
系呢间餐厅楼下见到有个巨型面包酿咖喱牛腩好吸引
泰式鸡肉炒金边粉 $58 6.5/10
调味正常都系酸酸甜甜几开胃咁 但黎到食物既温度就唔系好够热
配料都算多既 可能食果日厨师心情好 佢俾多左几只虾我
同巨型面包酿咖喱牛腩相比就差左少少意思 但都系好食既
椰汁冰 $16(跟餐价)
个沙冰打得好绵密 唔会饮到有一粒粒既碎冰
而且椰汁味好浓 甜味岩岩好 饮咩都唔会有济既感觉
斑兰椰子奶 $12(跟餐价)
都系好香椰汁味 而且斑兰味都好出 好似置身泰国咁
平民收费 但有不错既食物质素 而且有靓靓既环境
系鲗鱼涌呢个咁多商业大厦既地方揾到一个咁relex既环境都好值得握推介