2024-08-03
💴🇯🇵鱼生饭🍱最紧要就系有新鲜嘅海鲜 同埋多配料‼️特上海宝丼‼️就真系可以符合到呢个要求🦐最高面头有两大只甜虾,加一大片海胆,仲有大量嘅鲑鱼子、带子鲑鱼子味道都几重 唔使再加豉油㗎啦⭕️🧡食完呢四样最重要嘅鱼生,之后你一路食都会有大量嘅吞拿鱼,油甘鱼,章鱼,穴子,蛤蜊,小扇贝,真雪蟹,青瓜🧡😙😙一粒一粒每一啖饭都充满配料🍱🍆一个套餐系包括咗前菜小食,而家嘅前菜就系冻冰冰嘅茄子,上面有啲木鱼,都几好味㗎🍆另外因为呢度啲饭呢系冇醋嘅,所以呢就有啲醋啫喱,可以因应自己嘅口味摆落啲饭度😗钟意酸啲,或者唔酸都得呢个我都几欣赏😙最后就系呢度特别在于 每个鱼生饭都有个鲣鱼汤🥣仲要系热辣辣用个热水壶装住🥣啲饭得返三份一嘅时候加啲热辣辣嘅汤就变咗汤饭🤣😙对于女仔嚟讲,我觉得几好 ☺️因为通常食鱼生饭,去到最尾都觉得有啲冻再饮多碗汤,简直就系暖入胃☺️🟤最后仲嗌咗杯梅酒 凤凰美田熟成私蔵梅酒🍇来自日本直送既梅酒系将当地采摘既梅子浸泡喺清酒梅酒中,充分提取梅子精华,所以色泽浓郁而且带有浓郁既梅子香味🍇
‼️特上海宝丼‼️就真系可以符合到呢个要求
鲑鱼子味道都几重 唔使再加豉油㗎啦⭕️
一粒一粒每一啖饭都充满配料🍱
钟意酸啲,或者唔酸都得
呢个我都几欣赏😙
最后就系呢度特别在于 每个鱼生饭都有个鲣鱼汤🥣
仲要系热辣辣用个热水壶装住🥣
啲饭得返三份一嘅时候加啲热辣辣嘅汤
就变咗汤饭🤣😙
对于女仔嚟讲,我觉得几好 ☺️
因为通常食鱼生饭,去到最尾都觉得有啲冻
再饮多碗汤,简直就系暖入胃☺️
🟤最后仲嗌咗杯梅酒 凤凰美田熟成私蔵梅酒🍇