2018-01-03 260 浏览
富临皇宫野食不嬲都系出名在够新鲜同好吃, 所以我对佢餐牌上既海鲜同埋厨师推介都特别有信心豉汁蒸大鳝大鳝肉质鲜嫩, 只需要用最简单既方法去蒸已经可以突显出佢既味道!! 呢道菜真系要衬热食, 不然的话腥味会好重, 呢条大鳝在蒸之前已经被厨师分好一旧旧, 豉汁够入味之余仲要D骨可以轻易吐出花胶北菇鹅掌煲大大条既花胶真系第一次见!!! 通常出去食呢D煲都系得D花胶碎系上面, 呢个就成条过!! 真系真材实料!!! 鹅掌又系大大只既, 我觉得份量够之余仲要好入味, 个汁的确系唔错野山参炖水鸭几丰富劲多材料既鸭肉汤, 一煲都够我地4个人每人饮到2碗, 仲要个底好多鸭肉, 全部都已经炖到好淋, 劲入味!! 有淡淡既人参味, 再加埋鸭肉既香味劲香口

豉汁蒸大鳝

花胶北菇鹅掌煲