2023-04-26 621 浏览
疫情过去,公司的晚饭聚餐又开始活跃。今次老细带我们几个去西贡,庆祝赢咗几个大 Project。这间菜馆我系第一次食。前菜有椒盐豆腐,四季豆。椒盐豆腐炸皮薄而豆腐超滑,口感又脆又软,好正。清蒸海鱼仔。一见到就有D惊:怕多骨,怕腥。但surprise :鱼超滑,几乎冇好细的鱼骨。重点系冇姜冇蒸鱼豉油,但完全唔腥,好鲜味。超正。😇😇南非大鲍鱼 : 老细好豪爽,每人一只南非大鲍,有手掌咁大。餐厅返传统,用椒盐的煮法,果然好有新鲜感。鲍鱼本身好鲜味,拖完油后有种香口的感觉,好食。🎉🎉龙虾两食:龙虾起肉,肉炒得刚好,鲜味弹牙。小小的头抽炒简单但鲜味满分。💯💯龙虾头做成粥。粥仲放咗方鱼同埋脆卜卜的炸米,好香口同好有口感。💯💯炸大蚝:蚝大大只,炸完外脆内软,yummy。蛏子粉丝煲:蛏子鲜甜,弹牙,惹味。😋😋老板好识找好嘢食,今餐真系好正。🥰🥰

炸大蚝:蚝大大只,炸完外脆内软,yummy。

蛏子粉丝煲:蛏子鲜甜,弹牙,惹味。😋😋

老板好识找好嘢食,今餐真系好正。🥰🥰
  • 龙虾两食
  • 椒盐鲍鱼