2020-09-27
今日同朋友喺尖沙咀行街,顺便食埋dinner,朋友话好想食串烧,我哋就行咗去佐敦食串烧。我哋叫咗好多串烧一齐share嚟食,呢个蛏子真的不得了,首先佢蒜蓉好多,啱晒我呢啲钟意食蒜嘅人,跟住佢个d肉劲肥美,而且好新鲜好淋,正!呢个鸡软骨嘅皮好脆,炸粉少软骨多,劲好赵,食上瘾。加d柠檬汁仲正~呢个椒盐墨鱼嘴都唔错,新鲜弹牙!我哋叫咗佢个烟肉荔枝卷,佢外面系一块薄薄嘅烟肉,入边系一粒荔枝,食落去都几得意,个口感同味道系几夹嘅,入边粒荔枝肉又好甜,值得一试个鳗鱼性价比劲高,除咗一啲都唔腥,仲要真系啖啖肉同埋佢烧得几甜好juciy!如果钟意食鹌鹑蛋嘅就唔好错过啦,鹌鹑蛋本身有少少咸,所以其实佢就咁烧已经好好食!食咁多肉梗系要食啲菜啦,叫左最常系串烧铺食既韭菜,都几好食。呢个粉丝扇贝蒜蓉可以多少少,不过食材新鲜,带子都几大粒!牛肉同牛舌都好好味,唔韧多汁!呢个豆皮卷本身以为系甜,但其实佢系咸食,入面有青瓜,d皮好烟un,几得意!整体cp值都几好,嘢食够热,食材新鲜!
呢个椒盐墨鱼嘴都唔错,新鲜弹牙!
呢个粉丝扇贝蒜蓉可以多少少,不过食材新鲜,带子都几大粒!
牛肉同牛舌都好好味,唔韧多汁!
整体cp值都几好,嘢食够热,食材新鲜!