2024-01-30
朋友生日指定话要食殿大喜屋, 确实殿系真系劲D食材又高级啲既!首先去自助区行一转. 出到去已经闻到阵榴梿味, 用我既鼻去追查之下, 原来系有成碗既榴梿蓉!! 用黎整雪糕or甜品, 我绝对怀疑有人会成羹咁食!寿司同刺身款式多不在讲, 新鲜度同埋卖相都系高水准, 净系个刺身盘都已经值回票价。殿既冷,热,熟食都不乏贵价食材, 我超中意哩个北海道海胆手卷, 即点即卷! 另外仲有拖罗, 松露, 带子等全部都好fresh好好味。今次令我好惊喜既系鹅肝! 法式红酒蓝莓鹅肝同埋铁板鹅肝厚多士, 前者味道香醇口感绵密。后者超厚切, 啖啖油香! 哩两款我都分别encore左两round~~食到咁上下又整番只花雕醉鲍鱼, 都咪话唔爽~整体水准无挑剔, 上菜快而准, 食材新鲜, CP值爆灯!
首先去自助区行一转. 出到去已经闻到阵榴梿味, 用我既鼻去追查之下, 原来系有成碗既榴梿蓉!! 用黎整雪糕or甜品, 我绝对怀疑有人会成羹咁食! 寿司同刺身款式多不在讲, 新鲜度同埋卖相都系高水准, 净系个刺身盘都已经值回票价。 殿既冷,热,熟食都不乏贵价食材, 我超中意哩个北海道海胆手卷, 即点即卷! 另外仲有拖罗, 松露, 带子等全部都好fresh好好味。
今次令我好惊喜既系鹅肝! 法式红酒蓝莓鹅肝同埋铁板鹅肝厚多士, 前者味道香醇口感绵密。后者超厚切, 啖啖油香! 哩两款我都分别encore左两round~~ 食到咁上下又整番只花雕醉鲍鱼, 都咪话唔爽~
整体水准无挑剔, 上菜快而准, 食材新鲜, CP值爆灯!