2016-11-03 148 浏览
近排唔知点解好兴:鸡,全部都系鸡,连屋企都唔知点解多左只一禁就大叫嘅玩具鸡可能因为啲鸡近排好受欢迎,友人就话带小妹去食岩岩登陆香港嘅two two鸡,佢近住铜锣湾图书馆果头,都唔算难揾,今日纯粹吹吹水,所以无叫鸡叫到饱,我同友人叫左甜辣炸鸡同香蒜炸鸡(半只)甜辣炸鸡小妹几欣赏,鸡肉唔会太老,配合个小小甜,但又辣辣地嘅酱,酱汁完全cover鸡面,咬一囗鸡细嚼再配韩国啤酒,好赏心乐事(但小妹今日饮嘅只系韩国饮品,忌廉沟鲜奶,哈哈~)呢个辣度应该普通唔食辣嘅都可以接受而香蒜炸鸡系用生蒜做酱,比想像中较为辣,系生蒜辣,绝对可以杀菌,哈哈,但都不失为一只好鸡,因为唔系度度有得食呢款鸡整体黎讲,酱汁必定系炸嘅灵魂,食食下听到隔离枱讲个香葱炸鸡好好食,小妹谂住下次再约朋友吹水就叫呢款试下先
  • 甜辣炸鸡