4位朋友出来一聚,有朋友介绍话去呢间食,仲话食过几次都唔错,咁就去试下啦。即日下午5点几先系openrice book位,即晚都有得食,openrice book位仲有95折。 去到都几多人都好满座嫁,不过我地一去到话订左位就即刻入得,唔洗再等。可以拣食鸡煲+火锅,或者鸡煲+火锅再加韩式烧肉、寿司剌身,我哋就拣左后者,贵几十蚊好似食多好多野,同埋我哋4个人有两个炉,可以一个炉食鸡煲,一个炉烧韩烧,同时食抵好多,唔洗转嚟转去,火锅就要等食够鸡煲之后将鸡煲转火锅,刺身寿司炸物就可以一直填纸叫。如果两个人,就要韩烧鸡煲火锅咁转法,就有D麻烦同唔抵。食物选择都好多,肉、菜、海鲜、鸡软骨、鱼饼、丸...好多野都有鸡煲都几辣下,又未至于要狂饮水,这种辣度刚好鸡件数量都多不过我地只食左一煲就转了火锅刺身都唔错都encore左两三次样样都唔算差,起码唔会好臭好腥好唔新鲜尤其三文鱼带子都唔错韩烧牛肉猪肉都好食特别猪肉几弹牙有海鲜食,有蚬有扇贝有虾火锅方面,选择都系超多肉、菜、丸、面全部有齐好多野食菜同肉都唔错任食雪糕

可以拣食鸡煲+火锅,或者鸡煲+火锅再加韩式烧肉、寿司剌身,我哋就拣左后者,贵几十蚊好似食多好多野,同埋我哋4个人有两个炉,可以一个炉食鸡煲,一个炉烧韩烧,同时食抵好多,唔洗转嚟转去,火锅就要等食够鸡煲之后将鸡煲火锅刺身寿司炸物就可以一直填纸叫。
如果两个人,就要韩烧鸡煲火锅咁转法,就有D麻烦同唔抵。

鸡煲
都几辣下,又未至于要狂饮水,这种辣度刚好
鸡件数量都多
不过我地只食左一煲就转了火锅

刺身
都唔错
都encore左两三次
样样都唔算差,起码唔会好臭好腥好唔新鲜
尤其三文鱼带子都唔错

韩烧
牛肉猪肉都好食
特别猪肉几弹牙

有海鲜食,有蚬有扇贝有虾

火锅方面,选择都系超多
肉、菜、丸、面全部有齐
好多野食
菜同肉都唔错