2021-08-18
当日星期六中午1点去到, 都要排阵队先有位, 职员好好咁比我地系餐厅内凉住冷气等🙊食物主要提供一个holiday brunch menu(12-5pm)同dessert & drink menu☺️餐厅没有过于豪华既装修, 但有优质既食物同服务👏职员都好友善, 所有野都好自动波🥰🍴ᴍᴀɪɴ· 日本带子墨鱼汁蒜香意粉$138﹟睇佢碗仔细细, 但食食下份量都足够🤣意粉滑身, 食落带点咬口, 仲有啲蒜香🧄👍面头有3粒带子同大量蟹子😛略嫌果日啲带子有点overcook, 唔够嫩口🙈🍴ᴍᴀɪɴ· 炸软壳蟹蟹子沙律 $98﹟软壳蟹好大只, 实肉得嚟又有蟹膏, 就算影咗阵相再食都仲系好脆口😍新鲜既沙律菜再配上一个自家调制既油醋汁, 味道进一步提升😚🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 丸久小山园抹茶日式卷蛋 $58﹟食埋个蛋卷感觉真系不往此行😝🤟每日新鲜制作, 真心厚切, 无欺骗成份🙊蛋卷松软湿润, cream够软滑, 抹茶味浓带微甘, 面头仲有抹茶酱用针筒方式上, 有得唧几过瘾, 但个量多啲会爽啲🤣🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 特浓伯爵茶日式卷蛋 $58﹟质素一样保持, 茶味一样突出, 有阵茶涩味会系每啖最后渗出黎💕两款蛋卷甜
🍴ᴍᴀɪɴ· 日本带子墨鱼汁蒜香意粉$138
🍴ᴍᴀɪɴ· 炸软壳蟹蟹子沙律 $98
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 丸久小山园抹茶日式卷蛋 $58
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 特浓伯爵茶日式卷蛋 $58
﹟质素一样保持, 茶味一样突出, 有阵茶涩味会系每啖最后渗出黎💕两款蛋卷甜度都不高🙆🏻♀️下次要试埋其他口味🤟
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 法式焦糖布丁+$12/1
﹟见佢份量细细个, 但质素一啲都唔hea你☺️食落够滑身又creamy, 如果蛋香再出啲就好🤤
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Perfume Fruit Oolong Tea $29(餐饮以半价转饮)
﹟依杯主要都系由苹果汁+热情果酱+乌龙茶调制而成, 所以饮落系一杯清香既水果茶😛最顶瘾既系可以按个人喜好喷上当日提供既花香糖水, 而我果日系玫瑰花香🌹Gimmick系够晒, 不过个人饮落味道改变不太大🤔
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Coco Blue $29 (餐饮以半价转饮)
﹟黄同蓝形成强烈对比色, 成件事好夏日feel🏖 底部主要系菠萝purée🍍捞匀一齐饮落味道清爽带菠萝既香甜味, 个人觉得甜左少少咁啫🤏不过后尾倾计下发现原来可以叫少甜又或者直头你讲底果日心情想饮啲咩, 餐厅可以为你调配一杯专属你既饮品🤗