2016-11-20 1233 浏览
收工唔想食太饱,去超市旁食店食一人晚餐,拉面店嘅柜台几大,光猛干净,收银旁已放咗餐牌,拣好落单,再揾位坐低,我唔想四围行,所以坐在向厨房嘅高椅!两个男店员煮好就上菜!我问食物嘅问题都好乐意答!不过饺子只净芝士味,而且等好耐先上!拉面到咗20分钟先到!(睇手机时间)太耐盐味野菜拉面($88)卖相唔错! 好多𩠌!青椒好生!所以仲保持到鲜绿色,红萝卜粗身,一样比较生(唔系硬到咬唔到,系有咬口,唔系淋嘅)竹笋就淋身!加上白葱丝同好多芽菜,芽菜爽口!无草青味!蔬菜类爽口!不过汤味道入唔到蔬菜,汤底唔算出色,盐味汤底唔够味(配料都淡味,汤底又无味)又唔够浓(盐汤都可以好香浓架)加咗啲肉碎!曲身幼面少许弹牙!最终都比汤汁拖低了分!芝士饺子($42)本来想叫普通饺子,店员话只剩呢款!等咗好耐!面都食咗一半先来,饺子底好大块脆底黏住!反转见到饺子内有芝士!皮烟韧,半溶芝士好浓味,同平时日式饺子唔同!问咗店员,佢教我半份醋同半份酱油捞埋做汁(佢话日本人系咁样食)脆底太厚,5只饺子好难分开!味道系几好!如果饺子要耐,可以差不多出饺子时先出面!咁感觉上会好啲!不过超市食店又好难咁样要求!店员虽然后生,竟然几有

店员虽然后生,竟然几有礼,我坐收银旁,佢落单都会解答食客疑问!有比提议!比水之前又会问定要热水定冻水,几好!

价钱唔系Foodcourt价!
2016-11-07