2020-07-16 1714 浏览
都好一排冇食麻辣嘢啦,今次食呢间麻辣派对,之前未食过,但系经过一路都想试。餐厅环境非常有特色,布置用心,好似啲婚宴场地咁样,昏暗的灯光再加埋大枱,坐落都几舒服。酸菜鱼 (⭐⭐⭐⭐💢)嚟得呢间当然系食酸菜鱼啦。佢呢度鱼嘅款式都几多,佢有重庆铜盘烤桂鱼或者水煮系列。以水煮系列为例,再分唔同嘅味道,例如有鲜椒味、蕃茄味同埋酸菜味。我就拣咗最典型嘅酸菜味,有唔同嘅辣度,由于新手入门,所以叫咗BB辣,味道都可以接受,一般人都应该不成问题。鱼方面亦都有唔少选择,例如有江团、黑鱼、桂花鱼、剥皮鱼同埋最贵嘅极上安格斯牛肉。我哋拣江团,因为侍应推介话比较香滑。另外仲可以加辅菜,不过我哋见水煮鱼份量都好大喇,所以就冇需要。酸菜鱼有唔同嘅配料,除咗鱼之外,仲有水晶粉、蒟蒻、酸菜、芽菜,味道非常香浓,远远已经闻到一阵麻辣嘅味道。叫水煮鱼当然要有啲嘢送喇,见个鱼味道都好浓,我哋点咗白饭,鱼配白饭一流。另外仲有啲家常小炒,本来想试,不过惊食唔晒,所以都冇点。款式其实都几多,有辣有唔辣。饮品 (⭐⭐⭐⭐💢)嘢饮方面,叫咗冻蜜语水果茶,38蚊,另外仲叫咗支冻嘅道地冬瓜茶,谂住冻嘢比较有助解辣。甜品 (⭐⭐⭐⭐💢)原来

酸菜鱼 (⭐⭐⭐⭐💢)

酸菜鱼

饮品 (⭐⭐⭐⭐💢)
蜜语水果茶
冬瓜茶

甜品 (⭐⭐⭐⭐💢)
原来最后仲有甜品送添,系个暖暖哋嘅绿豆沙,今餐非常满足。
餐后甜品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
麻辣派对 尖沙咀加连威老道29A号瑞生酒店1楼
推介菜式:酸菜鱼