2021-12-12
阿拉斯加蟹肉、虎虾、蟹膏手打意大利面 :蟹膏同蟹肉同啲面均匀捞埋,可惜蟹膏既蟹味唔太突出,净系食蟹肉其实都系冇咩味虾方面,就有3粒雪藏虾,但系都冇咩味道,同其他餐厅既虎虾黎比较,都真系差左啲(或者会怀疑唔系虎虾黎)意大利面就最失望,面质黎讲,系有啲弹既,不过整体系似唔淋(弹弹地)既车仔面油面。可能本身期望系意大利粉既面质,而加变左食油面咁就几失望。碟面既份量适中,但"油面"既饱肚感大,再加埋啲蟹膏就真系几腻下总括黎讲,虽然成碟面既味道唔系浓,但系食完腻既感觉持续左好几小时。以碟面既味道同质量就唔系好值呢个价钱,虽然餐牌上都有写dinner / lunch ,但系都系似 a la carte 而唔系set,而"LUNCH"同"DINNER"既价钱仲差足几十蚊,如果唔系品质有唔同,系唔值夜晚去食既 。