黄埔区好多美食, 撞啱今日喺𠮶边放工约咗屋企人晚饭。 喺黄埔花园行行吓见到一间装修几型格 西餐厅, 印像中其他分店食物唔差, 一于入去开餐。有两边落地玻璃, 灯光柔和, 气氛唔错 , 西餐厅有圆桌, 感觉宽阔舒适~🍀🍀香脆鱿鱼圈$88鱿鱼好厚身,入囗烟韧有鲜味, 外皮炸浆判炸得比较硬身。烧羊架配蔬菜$2685成熟的羊架, 肉质超嫩, 一囗咬落绝不费劲, 肉汁丰富, 好有羊味但系唔膻, 简单海盐令羊架味道更提升~ 喜欢吃羊的屋企人赞不绝口! 蔬菜有茄子,薯仔,红萝卜, 大大件角切,烤过特别香,茄子尤其清甜又juicy, side dish 绝对认真,食材好高质!蟹肉巴马臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉$138酱汁香浓惹味, 而且啖啖充满蟹肉, 真材实料!巴马臣芝士配合番茄味道更有层次。这款通粉较大较厚身, 口感烟烟韧韧而且沾满酱汁, 非常惹味!鸡盐薯条$48热辣辣炸起,外脆内软, 洒上少少调味盐, 特别香口美味, 吃不停囗😋~

香脆鱿鱼圈

香脆鱿鱼圈$88
鱿鱼好厚身,入囗烟韧有鲜味, 外皮炸浆判炸得比较硬身。

烧羊架配蔬菜$268
喜欢吃羊的屋企人赞不绝口!

蟹肉巴马臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉$138
酱汁香浓惹味, 而且啖啖充满蟹肉, 真材实料!
巴马臣芝士配合番茄味道更有层次。

鸡盐薯条

鸡盐薯条$48