2019-10-21 628 浏览
为食花太郎 <惩罸系列 传统创意兼备既糖水雄>😍睇网上介绍话佢屋企经营 老𠮶辈就系旧派糖水 而太子东就有创意做新糖水 . 其实之前都食过知唔错 但知太子东系黄后就特登再去惩罸佢一次 叫左一个传统一个创意再加个小食 够哂满足👍🏻🍴红豆沙 22 蚊 加蛋3 蚊🍡热度刚好既红豆沙 红豆都算几林 甜度适中 有 d类似准山既碎粒令到成碗糖水更有口感 加埋蛋纯綷个人喜好 因为我食亲呢 d旧式糖水都钟意落😂🥚🍴蒜蓉香辣鸡翼 25 蚊🐤🌶4 件鸡翼 25 蚊 价钱 ok鸡中翼 出面带 d芝麻同辣椒油 但唔系好辣 香味多 d . 鸡肉咬落先 feel到有 d蒜味 个味 个人觉得可以浓 d . 鸡翼可以个皮同肉整得 bump d爽 d更好👍🏻😃🍴绿茶白果腐竹沙冰 35 蚊🍵❄我上次黎想点但冇 今次终于野到 上层系邪恶既甜 cream令到成杯甜品更软滑 中间有绿茶沙冰 .底层有 腐竹白果沙冰 首先底层落足料 好多新鲜腐竹白果 薏米煮得好有口感 👍🏻 另外腐竹糖水 同绿茶捞埋左一齐 我唔太试得出 系咪两样都做成沙冰 但个味十分 match有惊喜 ,腐竹既甜味冇盖过绿茶味🍵 而且够冻冰冰
为食花太郎
<惩罸系列 传统创意兼备既糖水雄>😍

🍴红豆沙 22 蚊 加蛋3 蚊🍡

🍴蒜蓉香辣鸡翼 25 蚊🐤🌶

🍴绿茶白果腐竹沙冰 35 蚊🍵❄
我上次黎想点但冇 今次终于野到 上层系邪恶既甜 cream令到成杯甜品更软滑 中间有绿茶沙冰 .底层有 腐竹白果沙冰 首先底层落足料 好多新鲜腐竹白果 薏米煮得好有口感 👍🏻 另外腐竹糖水 同绿茶捞埋左一齐 我唔太试得出 系咪两样都做成沙冰 但个味十分 match有惊喜 ,腐竹既甜味冇盖过绿茶味🍵 而且够冻冰冰 最啱我呢 d怕热人士饮 😍
#沙冰 #糖水 #腐竹白果 #绿茶 #鸡翼 #鸡蛋 #红豆沙

Score 平均分 <7.5/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#糖水
佐敦渡船角文汇街30号文景楼地铺
=====================
2019-10-21
$50 (宵夜)