2025-02-20 101 浏览
最近行元朗千色汇,睇到有新开嘅小胖台湾面,好有兴趣想品尝呢度人气汤面嘅招牌三宝牛肉面 ~ 入到店内以木系简约装修,感觉舒适。以QR code落单,餐牌内有人气汤面系列嘅招牌三宝牛肉面、半筋半肉红烧牛肉面、麻辣三宝牛肉面、麻辣半筋半肉面,以及其他多款汤面、小食、手摇茶等等,样样都吸引。餐厅设有会员app,食得多奖品就越多,积分换领系统  ;  仲有折扣、优惠券、迎新及升级优惠,增值越多回赠就越多嘅预付卡。招牌三宝牛肉面        $82拣选咗两款人气汤面,招牌三宝牛肉面及半筋半肉红烧牛肉面。依碗三宝牛肉面,汤底浓香,另加咗枱上嘅黄牛油,黄牛油系用咗台湾传统牛肉面店常见调味料,系餐厅自家制嘅,混合汤底,饮出每啖都系精华,散发浓郁牛香味 ;  三宝分别有牛肉、牛筋及牛肚  ;  牛肉比想像中厚,食起嚟口感十足,肉质嫩滑,牛味浓郁,牛筋炆至软身,有些少咬口,牛肚爽滑  ;  面条弹牙,面粉香散发出来,配合白萝卜、红萝卜及蔬菜,美味嘅牛肉面必食首选!半筋半肉红烧牛肉面       $78而另一碗都系人气汤面,有三条牛肉,炆至软身,一咬即化,肉质细嫩,牛肉味特别浓厚  ;  牛筋Q弹爽口,口感

招牌三宝牛肉面        $82
招牌三宝牛肉面
半筋半肉红烧牛肉面       $78
而另一碗都系人气汤面,有三条牛肉,炆至软身,一咬即化,肉质细嫩,牛肉味特别浓厚  ;  牛筋Q弹爽口,口感带少少黏,配上以多种天然食材熬制而成嘅汤底鲜香味美,曲面条烟韧有弹性,萝卜吸入汤汁,清甜爽口,以及与翠绿蔬菜配搭,值得推荐给大家!
半筋半肉红烧牛肉面
台湾香酥骨     (+$16)
香脆可口嘅炸排骨,食落去唔会觉得油腻,排骨外层酥脆,加入独家调味配方,好惹味。
台湾香酥骨
飮品方面,冷泡茶系列同手摇茶系列,当中鸭屎香手打柠檬茶,少少酸带微甜,茶味浓郁  ;  亦有珍珠乌龙奶茶,甘香醇厚,入口顺滑,珍珠烟韧QQ  ;  仲有古坑冰咖啡,使用台湾原生种嘅咖啡,浓厚香甜唔会苦涩。

珍珠乌龙奶茶     (+$14)
散发清香嘅乌龙味道与浓郁嘅鲜奶味很配,珍珠烟韧Q弹,饮起嚟非常顺口,带点香甜,甜度啱啱好。

冰爆咕咕力     (+$13)
呢杯冻饮品真系浓郁嘅朱古力味,清爽冰冻,口感幼滑,感觉份外甜蜜。
2025-02-20
招牌三宝牛肉面