踩入到黄金海岸嘅Gold Coast PRIME RIB,一股悠闲嘅海风扑面而来,心情即刻舒畅起来🌊。今日打算拣咗他哋嘅“Aromatic Yuzu Afternoon Tea”,想吓味蕾都跟我一齐开游。首先讲下𠮶个黑芝麻脆筒,夹着柚子同虾,我咬一啖,哗,系正!黑芝麻嘅香味加上爽脆质感,几引人入胜。吞拿鱼他他,配上柚子酱,鱼肉嘅新鲜同柚子的酸香,拍住档绝配!😋再嚟讲下𠮶个柚子蟹肉三文治,简直系层次丰富,蟹肉嘅甜,便匀匀地散布喺凉爽嘅沙律菜之中。至于香煎带子,系我心头好,微酸嘅柚子和油醋汁令带子嘅海味更突出。炸鱼粒粒鲜脆无比,加上彩椒同柚子嘅爽口,真系食指大动。最后,甜品方面,个柚子白朱古力慕丝,够哂细腻同轻盈,云呢拿脆饼底又为口感带点玩味。即使日常饮食习惯豪迈啲,呢次嘅体验都叫我喺细致嘅滋味中寻觅到新嘅满足。多啲这种轻松但味道层次丰富嘅食物,真系可以令人心情话咋咋嘅!🍰🍴