2023-11-14
之前已经见过其他人推荐位于鲗鱼涌嘅西餐厅 "Flames",今日经过发现原来红磡都有分店当然要把握机会一尝啦!餐厅有会员系统,只要join左,Ala Carte散叫有8折 !!店内座位阔落,装修简约型格,设计以黑白为主,多数座位都系圆枱卡位,空间感十足。仲有半开放式嘅厨房同水吧,可以望到厨师嘅制作过程,整体觉得令人感到舒适悠闲。餐牌上除咗午餐,亦可单点,有多款选择 : 肉眼扒、意大利粉、Pizza、沙律等,另加$配餐汤、薯条、蔬菜及甜品。意式辣肉肠薄饼 $158呢个系经典款式既意式辣肉肠薄饼,饼底由餐厅自家即叫即制,上台时热腾腾的,口感香脆。简单既新鲜马苏里拉芝士铺满晒成个饼底,半溶芝士份外诱人,加埋辣肉肠、少辣既肉酱及香草,就变得更加惹味。慢煮鸡胸凯撒沙律 $118餐厅用上既沙律菜非常新鲜,食落爽脆清甜,水份好足。慢煮鸡胸肉汁鲜嫩,有咬口,唔会干身,加上洒咗好多芝士,芝香味浓郁,配搭脆烟肉、烘干既法包粒及沙律汁,增强口感。蟹肉周打忌廉汤 (+$48)雪白既卖相睇落亳无违和感,汤底质地够浓稠creamy,唔会太稀,入口香滑饱满,加埋蟹肉,鲜味立即提升,感觉清新,几
意式辣肉肠薄饼 $158
雪白既卖相睇落亳无违和感,汤底质地够浓稠creamy,唔会太稀,入口香滑饱满,加埋蟹肉,鲜味立即提升,感觉清新,几特别。