2024-06-14
今日同同事去旺角做野,午餐拣咗间烧肉半放题,餐厅除左有烧肉半放题餐之外,仲有午巿定食,仲好抵,48起;而且我见到餐厅做紧会员promote,可以免费入会,成为会员仲可以有$1500 电子coupon,午市放题又可以享九折及生日礼遇,所以我哋都join咗。我哋选左午巿和牛半放题餐,以及追加帆立贝及牛舌芯;另外,和牛太好食,我哋仲另外叫左日本A5和牛西冷涮涮烧及三角烧肉片。午巿和牛半放题和牛半放题包括咗日本A5和牛三角、日本A5和牛肋肉、盐烧厚切雪花牛舌芯各3块及两只虎虾,而放题方面有前菜、炸物、饭、面及海鲜等等40款嘢食,非常之丰富。日本A5和牛三角尤其好食,脂肪分布均匀,充满油脂香,及雪花牛舌芯,质感非常之好,爽口弹牙,正!另外,我哋喺自助区攞咗啲蔬菜及前菜等,都非常新鲜,以及,追加咗帆立贝及牛舌,帆立贝非常之大粒鲜味,牛舌爽口唔韧,不错。熟食食物方面我哋点咗和风紫菜饭,配烧肉一流,清酒煮蚬、炸蚝等,整体都不错。日本A5和牛西冷涮涮烧薄薄一片西冷,烧一下配上日本蛋,入口顺滑,油脂及牛味浓,非常美味!
午巿和牛半放题
日本A5和牛西冷涮涮烧