2016-06-14
今日下午老公突然话同我出街食饭, 我梗系第一时间上openrice search 下有乜好食啦...首选地点系西环, 因为之从地铁通车后, 哩面多左好多餐厅, 同埋西环又比较近我公司。一打地点西环, Tulsi & Wine 已经系排系第一位...咁啱又好耐都冇食过印度野, 就一于楝佢啦...即刻叫老公打去订枱先!大约七点钟去到, 得一枱客, 仲系到念...点解冇人既, 坐坐下, 到大约八点几, 开始多人啦...差不多都有八成full, 如果唔想等位, 我念都系订定枱会好啲!见到佢有啲 set dinner $118up, 包餐汤/沙律+naan+main course+drink, 好似好抵咁, 我地就决定楝左一个set dinner, 再另外散叫一啲野食! set dinner 楝左蕃茄龙虾意大利饭 $168今日餐汤系一般印度餐厅都成日饮到, 我念系用啲豆打成, 好好味....跟餐的naan, 系 BLACK TRUFFLE NAAN, 点知我地自已都系点左哩款naan, 早知佢地今日精选naan 系black truffle, 就唔楝啦...少左个机会试其他味添 , 不过, 个
今日餐汤系一般印度餐厅都成日饮到, 我念系用啲豆打成, 好好味.... 跟餐的naan, 系 BLACK TRUFFLE NAAN, 点知我地自已都系点左哩款naan, 早知佢地今日精选naan 系black truffle, 就唔楝啦...少左个机会试其他味添 , 不过, 个 naan 好香面粉味, 但系black truffle 就唔太突出.. 个意大利饭一黎到, 第一感觉就已经觉得黎印度餐厅真系要食返正宗的印度食品, 唔好食西式野....话明系意大利饭, 但系一啲口感都唔似, 好湿, 似系一般蕃汁烩饭咁, 个龙虾虽然好多虾籽, 但系煮得耐左, 过左龙, 啲肉好老, 唔好食! 饮品, 老公点左啤酒! 我就点左 Mango Lassi, 我觉得唔够冻, 可以冻啲就好, 但味道唔错...唔会太重芒果味! 老公至爱的烧菠萝, 有四大条, 烧到干身, 刚刚好, 有少少炭烧味, 个菠萝好甜! 咖喱鱼+black truffle naan, 啲鱼唔系一般雪蔵鱼咁, 散既, 佢系实架...唔错, 我好怕个啲鱼系一叉落到就散晒, 个咖喱香而少辣, 用黎沾NAAN 食.....冇得顶呀! 因为我真系好钟意食面包类既野, 而佢地既NAAN 又好香面粉味, 所以决定叫多个蒜蓉NAAN....但系除左觉得面粉香外, 蒜蓉味又系唔多突出, 我念下次其实可以考卢只叫原味NAAN 都可以了!