2018-10-20
Autumn🍃🍂🍂 it's time for hotpot 🐮🥘♨️🥢fresh beef & beer night✨🐮🍻🍻🍻cheers💕..香港人最钟意去打边炉,打边炉又一定唔少得食牛。616系一间专门食牛既火锅店,佢地仲系全港首间,标榜供应多达近20款刁钻牛肉部位 搭配新鲜既手工啤,认真犀利。来到餐厅 刚进门口,已经第一时间被「醉生梦醒」招牌吸引著。成个场景好靓,好有心机既布置,横装大体,加上有好多麦子啤酒罐,真符合这里既主题,令成件事好有意景 好有气氛。而卖相最令我吸睛既 点少得 ,很有睇头。新鲜手切既滑牛 中间配上生蛋系会令牛肉增添蛋香,亦会令肉质滑上加滑喔。另外,打边炉少不免都会热气,如果唔想饮手工啤,可以试试呢度既凉茶。分别系洛神玫瑰茶`菊花桂圆露,2款都系自家煲 很贴心也好好喝,亦是养生之选呢。一间有质数价钱又不贵既火锅店,又能吃到新鲜牛肉任何部位的,其实在香港已经可以找得到。以后想吃牛宴 除了港人爱到北上外,而家近近地系香港 又多一个好选择了。即兴想吃个高质既牛宴 真的不难喔💕一齐当一晚牛魔王吧🐃🐃🐃 哈哈..一流牛肉🐮配一流啤酒🍺是吃货级享受🥢🎵🎶🎼黎渌一渌 就熟一
而卖相最令我吸睛既 点少得 [滑尾龙],很有睇头。新鲜手切既滑牛 中间配上生蛋系会令牛肉增添蛋香,亦会令肉质滑上加滑喔。
一流牛肉🐮配一流啤酒🍺是吃货级享受🥢
🎵🎶🎼黎渌一渌 就熟一熟🎶🎵🎼