2021-08-08
其实就算话系「黑」既食物 黎到真系唔算好黑🤣我系为左个dirty tiramisu而黎既讲真 但食甜品前 都不妨试下佢既主菜 都唔错架我地叫左两个Main to share 两杯饮品同埋一个甜品日式黑咖喱炸猪扒饭 ($108) ⭐️⭐️⭐️我会以为佢可以再黑啲🤣但原来 都只系深啡好抱歉可以一黎到我挂住影相 二黎我地坐左系风口位 所以当我食时已经冻冻地喇味道唔错 日式咖喱 甘甜而不辣 吉列猪扒会分开上 就算冻左都无林左 呢个要赞 但炸皮同肉都有分开 呢到有少少扣分 讲埋个饭系真系用珍珠米泰式香辣椰子烤鸡意粉 ($98) ⭐️⭐️⭐️泰式味好浓 炒得好平均 唔会一啖无味一啖浓 但你问我 我觉得有少少炒浓左既味 但都唔错 泰式味都仲系到!不过都系啦 好快冻 又要认错 可能影左一阵同埋风口位Peach Sparkling Coffee ($48) ⭐️⭐️⭐️⭐️味道好特别 会想试下番屋企自己试下冲下 虽然搅匀左但味道都分得好开 可以话佢好有层次 但系一个好饮而又特别既层次(搅拌时要小心 搅得太快汽水会涌上黎)菊花青茶 ($44) ⭐️⭐️⭐️⭐️一个普普通通既热茶 啊 系茶包 所以无咩特别😅Dirty Tiramisu
我系为左个dirty tiramisu而黎既讲真
但食甜品前 都不妨试下佢既主菜 都唔错架
日式黑咖喱炸猪扒饭 ($108) ⭐️⭐️⭐️
我会以为佢可以再黑啲🤣但原来 都只系深啡
泰式香辣椰子烤鸡意粉 ($98) ⭐️⭐️⭐️
(搅拌时要小心 搅得太快汽水会涌上黎)
菊花青茶 ($44) ⭐️⭐️⭐️⭐️
一个普普通通既热茶 啊 系茶包 所以无咩特别😅
Dirty Tiramisu ($66)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
无黎错呀 特别系为左佢而黎 我地食落觉得佢地系似用rum而唔系典型既Bailey? 我地都唔确定 当然唔会有lady finger 系用细细粒威化饼去增加口感同层次 打得好滑 我仲笑话因为好多热野都冻 佢今次冻野keep住冻 更加特显到佢本身应该既味道同口感 大大提高个质素🥰